شمار حوادث غرق‌ شدگی در سواحل ایمن قشم به صفر رسید

قائم مقام ستاد اجرایی خدمات سفر قشم گفت: با اجرای طرح های متعدد نظارتی و استقرار ناجیان غریق در هفت سایت پر خطر و پر رفت و آمد نگین خلیج فارس از ابتدای تعطیلات نوروزی تا پایان روز پانزدهم فروردین جاری، هیچ مورد غرق شدگی در سواحل ایمن این جزیره روی نداده است.

به گزارش رویکرد کیش، ادریس راموز روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: کاهش چشمگیر آمار غرق شدگی منجر به فوت در مناطق ساحلی سرزمین آب و آفتاب نسبت به سال‌های گذشته ماحصل تشکیل گروه امداد و نجات ساحلی متشکل از ۲۰ ناجی دریایی و استقرار آنها در سواحل پرخطر جزیره قشم از جمله در سایت هامون، سینما دریا، ‌پارک آفتاب یک و ۲، پارک ریگو، پارک زیتون، سواحل ناز و ساحل شهر سوزا با هدف کمک به سلامت گردشگران نوروزی بوده است.

وی ادامه داد: خوشبختانه در تعطیلات نوروزی سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ تعداد جان باختگان با تدابیر ستاد سفر سازمان منطقه آزاد قشم کاهش چشمگیری داشته است.

قائم مقام ستاد اجرایی خدمات سفر قشم توضیح داد: در نوروز سال جاری با همکاری و اقدام به موقع ناجیان غریق مستقر در سایت های یادشده، ۷۵نفر از گردشگران نا آشنا به فنون شنا در هفت سایت پر خطر سرزمین عجایب هفتگانه خلیج فارس توسط ناجیان غریق از آب گرفته شده و به صورت سرپایی با کمک نیروهای اورژانس ۱۱۵ در محل درمان شدند.

راموز توضیح داد: در این مدت ۳۸ گردشگر و مسافر نوروزی نیز از مرگ حتمی نجات یافتند که عملیات نجات این افراد در سواحل ناز، هامون، زیتون، سینما دریا و پارک آفتاب ۲ با حضور به موقع ناجیان غریق ستاد اجرایی خدمات سفر قشم انجام شده است.

به گفته وی، از مجموع ۳۸ نفر نجات یافته در سواحل قشم، پنج نفر زن، ۲۱ نفر مرد و ۱۲ نفر نوجوان بوده اند.

شنای خارج از طرح سالم سازی دریا در قشم ۲ قربانی گرفت

قائم مقام ستاد اجرایی خدمات سفر قشم با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد مرگ و میر ناشی از غرق شدن در آب های محدوده این جزیره هنگام شنا در خارج از طرح‌ های سالم سازی سواحل رخ می‌دهد، افزود: متاسفانه در تعطیلات عید نوروز امسال، ۲ نفر در خارج از طرح های سالم سازی این جزیره غرق شدند که از دلایل غرق شدن این افراد بی توجهی به هشدارها هواشناسی مبنی بر طوفانی و مواج بودن دریا و ناآشنایی به فنون شنا بوده است.

«غرق‌ شدگی» اختلال تنفس در نتیجه غوطه‌ ور شدن و ورود آب به مجاری تنفسی است که درصورت عدم نجات فوری منجر به اختلالات برگشت‌ ناپذیر مغزی و مرگ می‌ شود.

غرق شدگی ممکن است در اثر فرو رفتن و بلع و استنشاق آب، سنکوپ به علت تماس ناگهانی با آب سرد، ضربه مغزی در زمان‌ ورود به آب، شوک آلرژیک، گزش یا گاز گرفتگی حیوان، وحشت (حتی در آب کم‌ عمق)، از دست‌ دادن هوشیاری، ایست‌ قلبی یا تنفسی به وجود آید

رها کردن کودکان بدون مراقب دیگر کنار دریا، رودخانه، استخر و نظایر آن، مصرف الکل قبل یا هنگام شنا، مشکلات جسمانی مانند صرع، بی‌ توجهی شنا گران به مناطق پرخطر محلی و عارضه‌ های مغزی و قلبی از شایع ترین علل غرق شدگی است.

جزیره قشم با وسعت یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع استان هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌ های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rooykardkish.ir/?p=11248

رویکرد کیش

رویکرد کیش

رسانه مردمی رویکرد کیش با نگاه عدالت محوری در راستای تقویت و ارتقاء سطح سواد رسانه ای و تعامل دو سویه با ساکنان کیش حرکت می کند.

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: