به گزارش رویکرد کیش، وحید زارعفکری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در دومین نمایشگاه اوراسیا که در تهران در حال برگزاری است، اظهار داشت: پیش از این بیشترین تمرکز سرمایهگذاری در کیش در حوزه گردشگری بوده که در نتیجه همین تمرکز نیز در دوران کرونا و با کاهش شمار گردشگران، فعالان این حوزه متحمل خسارتهای مالی بسیاری شدند.
وی با تأکید بر اینکه به دنبال خروج کیش از تک محصولی هستیم، افزود: برای جذب هرچه بیشتر سرمایهگذاری در این جزیره ، حوزههای سرمایهگذاری در کیش متنوع میشود. در این منطقه به دنبال آن هستیم تنوعی در بهرهبرداری از امکانات جزیره ایجاد کنیم.
معاون اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد کیش یکی از مهمترین اولویتهای در دست انجام جهت جذب سرمایهگذاری بیشتر را حوزه دریامحور اعلام کرد و گفت: کیش به واسطه محصور شدن در دریا از ظرفیت بسیار بالایی در حوزه دریا برخوردار است. در تلاشیم تا در جهت تحقق اهداف اقتصاد دریامحور، بحث گردشگری دریایی، تجارت، شیلات، فناوریهای دریایی و تولید و تعمیرات شناورها را در این جزیره فعالتر کنیم که در نتیجه آن شاهد ارزشافزوده بیشتر و بهبود شرایط اقتصادی خواهیم بود.
وی اضافه کرد: توسعه فعالیت شرکتهای دانش بنیان و توسعه خدمات مالی متنوع را از دیگر حوزههای سرمایهگذاری در کیش اعلام کرد و گفت: باید جذابیتی ایجاد کنیم که گردشگر و سرمایهگذار را جهت حضور در کیش ترغیب نماید.
زارعفکری با اعلام اینکه صادرات محصولات تولیدی دانش بنیان به کشورهای حاشیه خلیج فارس در دستور کار قرار دارد، افزود: محوریت صادرات، محصولات دانش بنیان با توجیه پذیری اقتصادی خواهد بود و در همین راستا تمامی تلاش خود را برای حمایت از توسعه شرکتهای دانش بنیان به کار خواهیم گرفت.
وی به موقعیت ژئوپلیتیکی جزیره کیش و نقش موثر آن در توسعه اقتصادی اشاره کرد و گفت: شرایط جغرافیایی این جزیره یک بستر مناسب برای حضور سرمایهگذاران خارجی را فراهم کرده که میتواند جهشی در تراز تجاری را منجر شود.
معاون اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد کیش وجود یکی از بهترین بنادر تجاری و دارا بودن مدرنترین فرودگاه در سطح کشور را از دیگر مزیتهای سرمایهگذاری در کیش دانست و اظهار کرد: با افتتاح این ترمینال جدید فرودگاهی به عنوان یکی مکانیزهترین فرودگاههای کشور ،ظرفیتی دیگر بر زیرساختهای توسعه اقتصادی کیش اضافه شده است.
زارعفکر در خصوص ساخت طرحهای گردشگری جدید در کیش گفت: در این حوزه گردشگری ویژه بانوان،کودکان و خانواده را در دست اجرا داریم تا بتوانیم پاسخگوی نیازهای اعضای یک خانواده باشیم.
وی با تأکید بر حمایت از طرحهای گردشگری خاص که بتواند طیفی از گردشگران داخلی و خارجی را وارد جزیره کند، ابراز داشت: به عنوان مثال اگر سرمایهگذاری بخواهد در بحث هتل در جزیره وارد عمل شود، تنها در صورتی که این هتل یک ویژگی خاص و منحصر به فرد داشته باشد، مورد حمایت قرار میگیرد زیرا اکنون حدود ۶۰ هتل در کیش فعال است و همین تعداد نیز پروژه در دست اجرا می باشد، پس تنها از پروژههای خاص در این بخش حمایت میکنیم و نیازی به ایجاد هتلهایی با ویژگیهای معمولی در این جزیره نیست.
این مقام مسئول تصریح کرد: احیای روابط با کشورهای منطقه به ویژه حوزه خلیح فارس که در سایه دیپلماسی موفق دولت سیزدهم رقم خورده، فرصتی فراهم آورده تا از طریق آن زمینه حضور سرمایهگذاران خارجی در اقصی نقاط کشور از جمله کیش مهیا شود و ما در تلاشیم تا برای رشد سرمایهگذاری در کیش از این شرایط استفاده کنیم.
یادآور میشود، جزیره کیش از جزیرههای استان هرمزگان با بیش از ۹۱ کیلومتر مربع مساحت در ۱۸ کیلومتری کرانه جنوبی ایران واقع شده که در گذشته آن را قیس میخواندند. این جزیره از دیرباز تاکنون به دلیل موقعیت استراتژیک، زیباییهای بی نظیر و توسعه همهجانبه اقتصادی و گردشگری مقصد گردشگران و فعالان حوزه تجارت و اقتصاد بوده و همواره یکی از مطرح ترین مناطق آزاد کشور محسوب میشود.