به گزارش رویکرد کیش، نگاه منتقدانه کارشناسان و فعالا حوزه های مختلف بر لزوم بازنگری و اصلاح رویکردها، اتخاذ سیاستهای توسعه پایدار، تقویت مشارکت اجتماعی تأکید دارد. بیشک عبور از بحرانهای امروز، به دیالوگ مستمر میان سیاستگذاران و صاحبنظران و اجراییسازی دیدگاههای کارشناسانه وابسته است.
همچنین در بعد اقتصادی، ضعف زیرساختهای پایدار، وابستگی بیش از حد به درآمدهای گردشگری و نبود استراتژی روشن در زمینه ارتقای سطح حوزه سلامت، برخورداری از پزشکان بومی و همچنین رویکرد ویژه ای که از سالیان دور به حوزه فرهنگ سازی و کاربردی بودن کارت کیشوندی وجود داشت، مهمترین معضلاتی عنوان میشود که امروز این موافه ها نیاز به توجهات خاصی دارد.
موضوعات یاد شده از نگاه کارشناسان و فعالان حوزه های مختلف علاوه بر تأثیر بر اشتغال و توان رقابتی جزیره، موجب فشار مضاعف بر کسبوکارهای بومی شده است.
این گزارش در ادامه می افزاید: در حوزه مسوولیت های اجتماعی، گسست میان جامعه بومی و مهاجر، رشد روزافزون نابرابری و نبود سیاستهای حمایتگرانه برای بومیان از جمله دغدغههای کلیدی است که متخصصان نسبت به پیامدهای آن بر سرمایه اجتماعی هشدار میدهند.
خلأ فرهنگسازی، مشکل مسکن، و محدودیتهای رفاهی نیز از دیگر چالشهاست که تصویر مطلوب جامعه را در کانون توجهات کارشناسان امر قرار داده است.
نگاه منتقدانه کارشناسان و فعالان بر لزوم بازنگری عمیق در شیوه اداره کیش، اتخاذ سیاستهای توسعه پایدار، تقویت مشارکت اجتماعی و موازنه میان توسعه اقتصادی و زیستبوم تأکید دارد.
بیتردید عبور از بحرانهای امروز، به گفتمان، ارتباطات پایه و مشارکتی میان سیاستگذاران و صاحبنظران و اجراییسازی دیدگاههای کارشناسانه وابسته است.