بهگزارش رویکرد کیش به نقل از برنا،نام یوزپلنگ آسیایی به عنوان گونه در خطر انقراض بر سر زبانها است و کمتر کسی به خطر انقراض لاکپشتهای پوزه عقابی و لاکپشت سبز توجه میکند؛ در حالی که این لاکپشتها که تنها در جنوب ایران به دنیا میآیند، بر اساس غریزه از آبهای خلیج فارس تا مکزیک و سرزمینهای دور میروند و پس از ۱۵ الی ۲۵ سال دوباره به کیش و قشم بازمیگردند تا در دورهای سه ماهه از اسفند تا اردیبهشت ماه در زادگاه خود تخم گذاری کنند.
دوم خرداد ماه روز جهانی لاکپشت بهانهای شد تا نگاهی به زندگی این موجودات کوچک بیسر و صدا بیندازیم و مسئولان را نیز بابت اقدامات محافظتی از این گونههای ارزشمند بازخواست کنیم:
مرگ و میر جوجه لاکپشتها در مسیر دریا به صفر رسید!
مریم محمدی رئیس منطقه حفاظت شده کیش با اشاره به اشاعه بحث حفاظت از لاکپشتها به جزیره هندورابی به خبرنگار محیط زیست خبرگزاری برنا میگوید: با استخدام یک محیطبان در جزیره هندورابی، این جزیره به یکی از بهترین نقاط تخم گذاری لاکپشتهای دریایی در خلیج فارس تبدیل شد. این اقدام به قدری موفقیت آمیز بود که حتی تخم گذاری لاکپشت سبز هم دیده شد، اما به دلیل عدم ثبت تصویر شفاف و واضح، این اتفاق بازتاب کافی نداشت.
محمدی با بیان این که تعداد مرگ لاکپشتها در روند مسیریابی به صفر رسیده است ادامه میدهد: لاکپشتها در بدو تولد بر اساس جهت نور ماه، مسیر خود را به سمت آبهای دریا پیدا میکنند. از همین رو طبیعی است که نورهای مصنوعی از جمله چراغ ماشین یا چراغ قوه موبایلها و همچنین زبالههای گردشگران که دشمنان طبیعی هستند؛ مسیریابی این لاکپشتهای کوچک را مختل کند. پیش از این، لاکپشتهای تازه از تخم درآمده در برخورد با این رخدادها یا برعکس میشدند، یا به دست صیادان میافتادند و یا میان زبالهها گیر میکردند که بیشترین تعداد مرگ و میر جوجه لاکپشتها متعلق به همین مرحله خطرناک بود.
رئیس اداره محیط زیست کیش با اشاره به سابقه ۱۸ ساله طرح محافظت ادامه میدهد: امروز آمار مرگ و میر لاکپشتها در مرحله مسیریابی به صفر رسیده است؛ به عبارت دیگر هر لاک پشتی که در منطقه حفاظت شده متولد میشود به طور قطع به سلامت به دریا راه پیدا میکند. با توجه به این که جمعیت بیشتری راهی دریا شدند؛ از همین رو انتظار میرود تا چند سال آینده تغییری چشمگیر در جمعیت لاک پشتهای مراجعه کننده روی دهد.انتهای پیام/