به گزارش رویکرد کیش،اسماعیل مکیزاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: در راستای اجرای مصوبات سفر مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از جزیره لارک در اردیبهشت ماه سال جاری و با توجه به درخواستهای مردمی به منظور افزایش ایمنی رفت و آمد شناورها، بعد از ارزیابی کارشناسی و میدانی یک فروند بویه با مشخصات کاردینال شمالی در قسمت شمال جزیره لارک مستقر شد.
وی ادامه داد: مطابق قوانین و مقررات بندری و دریایی جمهوری اسلامی ایران، یکی از وظایف سازمان بنادر و دریانوردی «اداره و برقرار کردن علائم و وسایل روشنایی و دریایی و رودخانهایی برای تامین ایمنی عبور و مرور کشتیها و شناورها» است.
معاون دریایی بنادر هرمزگان توضیح داد: در همین راستا نیز اداره کل بنادر این استان به منظور تامین ایمنی عبور و مرور شناورهای درحال رفتوآمد در آبهای تحت حاکمیت خود ۱۴۰ علامت کمک ناوبری شامل ۶۳ فروند بویه و ۷۷ دستگاه علامت ثابت پیشبینی و مستقر کرده است.
مکیزاده اضافه کرد: همچنین به منظور حفظ آماده به کاری حداکثری این علائم انواع مختلفی از تعمیرات دورهای شامل سرویس های ماهانه، ۶ ماهه و سالیانه توسط کارکنان متخصص حوزه و شناور بویهگذار حجاز ۶۶ و مولتی کتهای مراد انجام میشود.
به گفته وی؛ از ابتدای شهریورماه جاری عملیات تعمیرات زیر آبی تعداد ۶۳ فروند بویه آغاز شده که با توجه به پراکندگی جغرافیایی محل قرارگیری آنها پیشبینی میشود این عملیات تا پایان شهریور ماه ادامه داشته باشد.
معاون امور دریایی ادارهکل بنادر و دریانوردی هرمزگان اضافه کرد: در پنج ماهه ابتدای سال جاری به منظور حفظ آماده بهکاری حداکثری علائم کمک ناوبری تعداد ۶۹۷ مورد سرویس دورهای انجام شده است.
بویه از جمله ابزارهای کمک ناوبری است که برای علامتگذاری کانالها، نقاط مبنای مهم، نزدیکی به بندرگاه، خطرها، کشتیهای غرق شده و مناطق با اهمیت ویژه به کار میرود.
این وسیله برای علامتگذاری خطوط عبور و مرور در گذرگاههای آبی باریک و پرازدحام که مشمول مقررات عبور و مرور هستند، استفاده میشود.
جزیره لارک از جزایر استان هرمزگان با مساحت حدود ۴۹ کیلومتر مربع چهارمین جزیره بزرگ ایران است که در جنوب شرقی جزیره قشم و جنوب غربی جزیره هرمز واقع شده است.
فاصله جزیره لارک با جزیره قشم ۱۶ کیلومتر، با بندرعباس ۳۱ کیلومتر، با جزیره هرمز ۲۲ کیلومتر و با جزیره هنگام ۵۱ کیلومتر است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
منبع: ایرنا