به گزارش رویکرد کیش، یادداشتی از حبیب حمزه: انزوای اجتماعی جدای از فرهنگ غالب به عدم مدیریت زمان و فقر سواد رسانه ای برمی گردد به طوری که سواد رسانه ای به ما می آموزد که در هر شرایطی و مواجه با هجمه ای از اطلاعاتی که در اختیار ما قرار می گیرد باید چه تدابیری برای مدیریت صحیح اندیشید و برخی مواقع نیز جهت مقابله با آن چه اقدام موثری انجام داد.
همچنین از سوی دیگر به دلیل ظهور رسانه های قابل دسترس و فراگیر شدن ابزارهای ارتباطی و توسعه خدمات اینترنتی، بسترهای لازم بدون هیچ محدودیتی برای کاربران شبکه های اجتماعی که بیشتر آنها در فقر سواد رسانه ای هستند ما را با گستره دامنه بازنشر محتواهای انتشار یافته در فضای مجازی مواجه کرده است؛ عدم توجه به این مهم می تواند به نوبه خود در سطح جامعه علاوه بر انزوا بر محتوازدگی کاربران منجر شود.
بی تردید چنین فعالیت هایی بدون برخورداری از دانش و آگاهی لازم از هدف گذاری اصلی در تولید محتواهای رسانه ای و چند رسانه ای منجربه آن خواهد شد که برخی از کاربران این پلتفرم ها به طور ناخواسته دچار مشکلات ناشی از انزوای حاکم بر فضای مجازی شوند و گستره این پدیده در سطح جامعه بر اساس شرایط های موجود در قالب های متفاوت نمایان شود
باید به این موضوع تاکید داشت که “انزوا” متاثر از فضاهای مجازی نیست بلکه قبل از ورود اینترنت به زندگی عموم مردم جامعه؛ خیلی از افراد با حضور در جوامع مختلف در تفکر خود و با خود بودن انزوا را انتخاب می کردند.
کاربرانی هم هستند که در فضای مجازی برای برقراری تعامل و تبادل اطلاعات؛ انزوا را برگزیدند به گونه ای که در پلتفرم ها حضوردارند و پیام های منتشر شده را دنبال می کنند و نقش منفعل این کاربران تاثیرپذیری از عدم آگاهی از درک پیام های رسانه ای در فضاهای مجازی است.
عدم آگاهی به درک پیام های رسانه ای به طور یقین پیامدهای جبران ناپذیر “تهدید سایبری” را به دنبال دارد و باید برای حمایت و تقویت از مهارت های سواد رسانه ای با بهره مندی از آموزش مدرن، نحوه کسب اطلاعات و کارکرد ابزارهای موجود؛ آموزش های لازم در این زمینه فرا گرفته شود و در مرحله بعد به عموم مردم جامعه نیز تسری یابد.
همچنین تعامل، گفتمان و تبادل اطلاعات در بستری به غیر از فضای مجازی، به صورت چهره به چهره یکی از اقدامات راهبردی برای مقابله با این مشکلات، موثر خواهد بود.
عدم دانش لازم در فضایی که هزاران کاربر با رویکرد های متفاوت در حوزه های فعالیتی مختلف حضور دارند، بر این موضوع صحه گذاشته است
امروزه در سطح جهان بدون هیچ محدودیتی و به واسطه سرعت بخشیدن به دسترسی افراد در سطوح سنی مختلف به منابع اطلاعاتی موجب این شده که مردم در معرض هجمه ای از اطلاعات مختلف قرار بگیرند و برخی مواقع شاهد این هستیم که افراد به صورت خودکارآمد عمل می کنند از این رو داشتن قوه تحلیل و تشخیص علاوه بر فهم ذاتی نیازمند آموزش های لازم در حوزه سواد رسانه ای است.
هدف گذاری جامعه رسانه ای و مقابله با کاربرانی که با مشکلات ناشی از انزوای حاکم بر فضای مجازی مواجه هستند تمرکز بر مولفه های سواد رسانه ای می تواند به عنوان ابزاری قدرتمند برای مقابله با مشکلات پیش رو” موثر واقع شود.