به گزارش رویکرد کیش،مهندس اسدالله احمدی در خصوص آئدس های مهاجم در جزیره کیش، گفت: برآیند کم کارهای ما در زمینه مقابله با پشه آئدس زمینه ساز آغاز اپیدمی تب دانگ خواهد شد؛ هر روزی که به اپیدمی تب دانگ نزدیک شویم بیانگر آن خواهد بود که کوتاهی صورت گرفته در این زمینه به چه میزان بوده است و از سوی دیگر باید بر این مهم اذعان داشت که این بیماری از سال ۱۸۷۰ میلادی وجود داشته و مشابه ویروس کرونا نیست که موج همه گیری را به دنبال داشته باشد ولی در هر صورت عدم رعایت نکات بهداشتی بر افزایش این پشه ها منتج خواهد شد.
احمدی، تاکید کرد: ماندگاری پشه آئدس می تواند تهدید بزرگ بهداشتی تلقی شود بنابراین عزم جدی برای مقابله با آن نیازمند مشارکت های اجتماعی است.
وی، خاطر نشان کرد: در حال حاضر “آئدس اج پتی” که هم اکنون درگیر آن می باشیم بیماری تب دانگ را منتقل می کند که در این منطقه و جنوب کشور نگران برقراری چرخه انتقال بیماری تب دانگ توسط آئدس اج پتی هستیم.
به گفته احمدی با توجه به این که پشه آئدس در جزیره کیش به وفور مشاهده شده در کشورهای همجوار مثل “امارات، عمان، افغانستان، پاکستان و حتی عربستان” نیز بیمارهای ناشی از تب دانگ توسط پشه آئدس وجود دارد.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: رویکردهای ما در ارتباط با بیماری های منتقله از طریق آئدس های مهاجم “مبارزه با آئدس بود که در این زمینه سم پاشی و مه پاشی ها به طور جد در دستور کار قرار گرفته است و برنامه های مدونی با هدف بازدید از فضاهای مسکونی در قالب خانه به خانه گزارش های عدم رعایت بهداشت” توسط عوامل اجرایی مورد بررسی قرار می گیرد.
رئیس مرکز بهداشت کیش در بخش دیگری از گفتگوی خبری خود؛ اختصاص سامانه ۱۹۰ را گامی موثر برای تسریع در پاسخگویی به شکایات بهداشتی از سوی مردم عنوان کرد و افزود: قانون ۶۸۸ تعزیزات حکومتی هر تهدید بهداشتی که بر علیه بهداشت عمومی باشد به عنوان جرم شناخته و مرکز بهداشت به عنوان بخش سلامت جزیره کیش جمع آوری تهدید های بهداشتی که جز وظایف ذاتی این مرکز می باشد اقدام و به مراجع قضائی ارائه می دهد.
مهندس اسدالله احمدی بر لزوم اهمیت نقش محوری چهار کمیته که در حوزه سلامت جزیره کیش تشکیل شده اشاره کرد و گفت: تامین نیروی انسانی از الزامات مهم برای نقش آفرینی در زمینه مقابله با پشه آئدس است که ذیل کمیته های مربوط در دستور کار قرار می گیرد؛ به مدت نزدیک به یک سال تامین نیروهای انسانی برای نظارت فراگیر که در قالب خانه به خانه انجام می شود بر عهده شرکت عمران، آب و خدمات شهری بود که در روزهای گذشته به هر دلیلی نیروها دیگر در اختیار مرکز بهداشت کیش نیست.
احمدی، بخشی از عدم وجود مبتلایان به تب دانگ در جزیره کیش را اقدامات صورت گرفته و عملکرد برخی از سازمان ها و دستگاه های مربوطه عنوان کرد و اظهار داشت: تعداد ۲۰۰ مورد از افرادی که دچار علائم مختصری بودند و یکی از علائم چندگانه که احتمال داده می شد به تب دانگ مبتلا است نمونه گیری و مورد آزمایش های لازم قرار گرفت و خوشبختانه تا کنون هیچ فرد مبتلا به تب دانگ در جزیره کیش گزارش نشده است.