به گزارش رویکرد کیش، امروزه وقتی گذرتان به رستوران ها و کافی شاپ های سطح جزیره کیش می افتد متوجه ترویج فرهنگ غربی توسط کارکنانی می شود که از تاثیر گذاری بسیار بالایی در سطح جامعه نسل جوان ما دارد.
استفاده کارکنان مرد از گوشوارهها و سایر زیورآلات غیرمعمول همراه با خال کوبی هایی از اشکال و مفاهیم غربی در محیطهای کاری که به باور جامعه میتواند نماینده فرهنگ بیگانه باشد، قدرت تأثیرگذاری زیادی بر نسل نوجوان جامعه دارد.
باید بر این مهم تاکید داشت که حضور مشتریان در رستورانها و کافیشاپها برای صرف غذا و یا نوشیدنی که بیش از ۲۰ دقیقه به طول می انجامد میتواند فرصتی برای تأثیرپذیری غیرمستقیم ایجاد کند و رفتار یا پوشش کارکنان ممکن است به الگویی برای جامعه نوجوان و خانوادهها تبدیل شود.
جزیره کیش بهعنوان قطب گردشگری ایران، فرصت مهمی برای ارائه شکل برتری از فرهنگ ملی و هویت ایرانی-اسلامی دارد.
این منطقه، به دلیل تنوع گردشگران داخلی و خارجی، بستر مناسبی برای ترویج ارزشهای فرهنگی کشور است از این رو نادیده گرفتن این ظرفیت، ممکن است به ثمر رسیدن نتایج معکوسی را به دنبال داشته باشد.
بنابراین گزارش: بیتوجهی برخی مسئولان فرهنگی و گردشگری به نقاط حساس نظیر فضاهای عمومی پررفتوآمد، زمینه ساز گسترش رفتارهایی متضاد با فرهنگ داخلی را فراهم کرده است.
نبود سیاستگذاریهای هدفمند برای برخورد سازنده با این مسائل، بهویژه در حوزه نظارت بر پوشش و رفتار کارکنان محیطهای گردشگری، یک خلأ جدی محسوب میشود.
این گزارش در ادامه می افزاید: حضور خانوادهها در چنین فضاهایی و مواجهه با چهرهها یا رفتارهای نامتعارف ممکن است رشد الگوهای مثبت و سنتی را در بستر خانواده با چالش جدی مواجه کند.
مشکل ترویج فرهنگ غربی در فضاهای عمومی کیش از یک ضعف مدیریتی و فرهنگی نشأت گرفته است و توجه به ذائقههای فرهنگی گردشگران نباید به قیمت تضعیف فرهنگ بومی تمام شود.
جزیره کیش، با توجه به موقعیت ممتاز خود، باید به قطب نمایش هویت فرهنگی-ملی تبدیل شود و این امر مستلزم تعامل نزدیکتر بین مسئولان فرهنگی، جوامع محلی و کسبوکارها است.