به گزارش رویکرد کیش به نقل از روابط عمومی مؤسسه معتمد، نخستین دوره بینالمللی دیپلماسی سلامت در دولت چهاردهم با همکاری سازمان جهانی بهداشت (WHO)، مرکز تحقیقات دیپلماسی سلامت، معاونت بهداشت وزارت بهداشت و بیمارستان تخصصی و فوقتخصصی کیش، به میزبانی مؤسسه عالی توسعه و تربیت مدیران نظام سلامت (معتمد) در تاریخ ۲۴ و ۲۵ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ در جزیره کیش برگزار شد.
این دوره دو روزه با حضور ۴۳ نفر از رؤسا و معاونان بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی کشور و مدیران ستادی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، با هدف تبیین جایگاه دیپلماسی سلامت در ارتقای نظامهای سلامت ملی و منطقهای برگزار شد.
در این رویداد، چهرههایی از سازمانهای بینالمللی همچون دکتر جعفر حسین نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران، دکتر استفان پریزنر نماینده سازمان ملل در ایران، دکتر میکیکو سگنا، دکتر قیصر پاشا و نیز اساتید برجسته داخلی نظیر دکتر اسدی لاری، دکتر حقدوست، دکتر استوار و دکتر سپاسگزار حضور داشتند و به بیان دیدگاهها و تجارب خود در حوزه سیاستگذاری، تبادل داده، تعیینکنندههای اجتماعی سلامت و همکاریهای بینالمللی پرداختند.
در مراسم افتتاحیه، دکتر جعفری رئیس مؤسسه معتمد، با معرفی مأموریتها و ظرفیتهای آموزشی این مؤسسه، هدف از برگزاری دوره را تربیت مدیرانی آشنا با زبان بینالمللی سلامت عنوان کرد. همچنین مهندس طاهر موهبتی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، با اشاره به برنامههای راهبردی نظام سلامت کشور، تأکید کرد: «شناخت دقیق از دیپلماسی سلامت، ضرورتی انکارناپذیر برای اجرای موفق طرحهای ملی همچون پزشک خانواده است.»
در این مراسم، دکتر جاودانسیرت، رئیس بیمارستان کیش، و دکتر رهبری، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش، نیز با اشاره به ظرفیتهای علمی، لجستیکی و فضای بینالمللی جزیره کیش، بر تداوم همکاریها و تبدیل این منطقه به قطب آموزشهای بینالمللی سلامت تأکید کردند.
این دوره، بخشی از برنامههای توسعه بینالمللی مؤسسه معتمد در راستای ایجاد تعاملات علمی و مدیریتی با نهادهای بینالمللی و ارتقای جایگاه ایران در عرصه دیپلماسی سلامت است.